Stormvogels Rosmeer

3de Provinciale C

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36

Nieuws

Dit weekend spelen onze Stormvogels de tweede wedstrijd van de competitie. Zowel voor de reserven als de eerste ploeg is Habo SK de tegenstander. De reserven spelen op zaterdag om 15.00u. in Habo. De eerste ploeg ontvangt de ploeg uit Borgloon een dag later. Supporters op post!
Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36

Op 2 oktober 1955 werd de oprichting van Stormvogels Rosmeer een feit. Maar lang voor deze oprichting werd er al gevoetbald in Rosmeer. In 1920 werd er gespeeld onder de naam: "Onze vriendschap". Tijdens de tweede wereldoorlog was er een ploeg actief onder de naam "Hand in Hand".

Stichters 'Onze vriendschap'
Stichters 'Onze vriendschap'

In 1943 speelden de toenmalige toppers Tongeren en Tilleur tegen elkaar in Rosmeer voor een publiek van meer dan 1000 man. De spelers werden betaald met vlees en graan! Maar tijdens deze woelige periode ging deze club failliet, het voetbal verdween echter niet. De Kajotters speelden geregeld wedstrijden tegen de buurdorpen. De "White Star" speelden toen in rode uitrusting met een witte ster.

De eerste voorzitter van de Stormvogels was Herman Meers deze werd bijgestaan door secretaris Laurent Meers. Op 15 maart 1956 sloten de Stormvogels aan bij de Koninklijke Belgische Voetbal Bond. Drie dagen later speelden zij hun eerste wedstrijd. Een thuiswedstrijd tegen St. Huybrechts Hern. Deze wedstrijd werd met 0-1 verloren.

Toenmalig trainer Grosemans greep meteen in en voor de tweede wedstrijd te Herderen stuurde hij zijn manschappen in een 1-2-3-5 opstelling het veld op. Toen werden de spelers ook al betaald. Trainer Grosemans kreeg 200 BEF en een speler transfereren koste al vlug 500 tot 1000 BEF.

Zoals het toen de gewoonte was, waren er geen kleedkamers of kantine. In de voormiddag kwamen de spelers in het lokaal bij Ida hun voetbalkleren ophalen. Na de match konden de spelers zich wassen en omkleden bij Ida maar in de beginperiode gingen de spelers meestal weer in voetbaltenue naar huis.

Het eerste jaar speelden de Stormvogels "Buiten Categorie". Eerst een jaar voetballen alvorens de club mocht aantreden in 3de provinciale. De Stormvogels speelden meteen hun eerste jaar door de reeks op en zij vierden hun eerste titel. 

In het seizoen '59-'60 waren de manschappen van trainer Cuypers voor iedereen te sterk, met als gevolg een promotie naar 2de provinciale. Trainer Cuypers was woonachtig in Eisden en beschikte over een chauffeur. Zijn voorganger kwam met de tram tot Veldwezelt waar hij opgepikt werd. Trainer Cuypers bracht verschillende spelers mee uit Eisden. Een van hen was Zontrop.

Rosmeer Kampioen
Rosmeer Kampioen

Tijdens één van de wintermaanden waren er veel wedstrijden door de sneeuw afgelast. Rosmeer trok naar Riemst met 9 spelers want de overige spelers gingen er vanuit dat de wedstrijd zou afgelast zijn. Ondanks een numerieke minderheid wonnen de Stormvogels met 1-4, vier doelpunten van Zontrop.

Rosmeer eindigde de wedstrijd zelfs met 8 spelers want Zontrop verliet het terrein nadat hij z'n kapitein ging zeggen dat hij moe was. Kapitein Laurent Meers bedankte hem voor zijn 4 goals.

In 1964 werd er weer gefeest. Opnieuw wisten de Stormvogels de titel te pakken. De testwedstrijd tegen Riemst werd in Vlijtingen gespeeld. De Stormvogels wonnen met 5-1. Speler (Apotheker) Tans van Riemst had zijn vakantie aan zee speciaal onderbroken om te kunnen voetballen.Na de zege haalden de Rosmeernaren de muziekinstrumenten boven en al cramignon dansend en zingend kwamen ze te voet van Vlijtingen naar Rosmeer om daar verder te feesten.

Ploegfoto Rosmeer 1964
Ploegfoto - 1964

In de eerste 10 jaar van de clubgeschiedenis waren er enkele voorzitters. In 1966 kwam het voorzitterschap terecht in handen van Renaat Peumans en is nog steeds voorzitter van de Stormvogels. Eind jaren '60 moest onder trainer Maes gestreden worden voor behoud. Tegen Herk, die de punten ook hard nodig hadden, liep het even uit de hand.

De uit Herk afkomstige scheidsrechter stuurde eerst speler Hoho van het veld omdat hij dacht dat die hem voor de gek hield toen hij naar zijn naam vroeg. In de tweede helft werd speler René Reggers van het veld gestuurd. Toen de scheidsrechter dan ook nog volledig onbegrijpelijk aan Herk een penalty gaf, was het hek van de dam. Rosmeer wist zich uiteindelijk toch te redden dus was de uitspraak van de groene tafel (0-5 verlies) enkel nog goed voor de statistieken.

Ploegfoto Rosmeer
Ploegfoto Rosmeer - 1969

In 1970 werden bij de uitvoering van de ruilverkaveling de kleedkamers gebouwd.

Kleedkamers
Kleedkamers

In die begin jaren kneedde trainer Adamzic in 2de provinciale de Stormvogels tot een zeer goed geheel. Trainer Van Can plukte daar de vruchten van en leidde de Stormvogels in het seizoen '74-'75 naar 1ste provinciale. In 1975 werd de kantine gebouwd. 2 jaar speelde Rosmeer op het hoogste provinciale niveau. Tijdens het 2de jaar in 1ste provinciale was er een probleem met de transfer van trainer Van Can. Na onenigheid stapt Van Can op. Hij neemt 7 spelers mee. De toenmalige junioren werden in de strijd gegooid. Maar de lat lag nog te hoog voor de groep met als logisch gevolg een degradatie naar 2de provinciale.

Maar niet voor lang, want in seizoen '79-'80 speelde de jongens weer kampioen. Dit maal onder het trainerschap van Ivo Jans. De Stormvogels gingen weer naar 1ste provinciale. In 1ste provinciale kwam men onder andere SK Lommel tegen.

Rosmeer Kampioen 1980
Rosmeer Kampioen 1980

Trainer Jans werd vervangen door Ghiro. Hij moest een nieuwe degradatie meemaken en dan was het begin van de zwanenzang. Langzaam aan zakte de Stormvogels naar 4de provinciale. Even was er terug hoop om naar 3de te kunnen gaan maar de titel werd afgepakt na een klacht van Membruggen en Henis. De wereld stortte even in voor de Stormvogels.

In het seizoen '94-'95 was het prijs. Met Jadoulle als speler-trainer werden de stormvogels kampioen in 4de provinciale, zonder een wedstrijd te verliezen en met de minst gepasseerde keeper. In het volgende seizoen speelde Rosmeer mee voor een eindrondeticket. Sindsdien zijn de Stormvogels een vaste waarde geworden in 3de.

Rosmeer Kampioen
Rosmeer Kampioen

Ondertussen verhuisde de club naar een volledige nieuwe accommodatie. In september 2001 werd daar de eerste officiële wedstrijd gespeeld. Op het mooie nieuwe veld  werden onze Stormvogels de volgende jaren een te duchten tegenstrever in 3e provinciaal.

Nieuw hoogtepunt was toen in het seizoen 2008-2009 nog een eindrondeplaats werd behaald. Maar dan, dan kwam de zaterdag van 30 januari 2010 om 10.00u. Er werd een vergadering belegd met alle spelers en leden. De koude en de sneeuw was waarschijnlijk de voorbode van het slechte nieuws. Tijdens een uiteenzetting van de situatie, waarbij het stoppen van enkele vaste bestuurleden overheersten, werd gemeld dat de Stormvogels zouden stoppen te bestaan na het seizoen.

Een donderslag bij heldere hemel, waar het nieuws eerst nog even moest doorsijpelen. Jammer dat het doorsijpelen zo lang duurde, want de Stormvogels zagen praktisch al hun spelers vertrekken.  Toch werd er nog achter de schermen bekeken naar de mogelijkheden om verder te gaan.  Er gingen heel wat maanden overheen voordat er werd beslist om verder te gaan. Renaat Peumans, Alberick Meers en vooral Laurent Meers , samen met Patrick Rondags besloten om ervoor te gaan.

Het kwaad was geschied , Rosmeer was een voetbalploeg met nog maar een handvol spelers. Gelukkig bleven enkele 'getrouwen' ,waaronder Peter Bruggen, de gebroeders Moesen Chris en Nick, Francesco Guzzo , Kasper Konings... Er werd werk gemaakt van de ploeg. Vele jongeren werden gevraagd om in Rosmeer te komen spelen. Hoofddoel was , er moest gevoetbald worden in Rosmeer . Een ander punt , terug naar de roots, voetbal als spel. 

Ploegfoto - Rosmeer 2010
Ploegfoto - Rosmeer 2010

Dat het een zwaar seizoen 2010-2011 zou worden, daar was iedereen het over eens. Zeker toen de voetbalbond beslistte dat er in plaats van 2 ploegen nu  5 tot 6 ploegen zouden degraderen. Maar Rosmeer leefde. Jammer dat onze jonge ploeg in de eerste ronde slecht 2 punten haalden. (Onkans, pech en gebrek aan ervaring) Toch lieten ze de kopjes niet hangen en, dat ze snel bijleerden , dat zag je in de 2 ronde. Ze behaalden 24 punten! Dat de degradatie onvermijdelijk was, stond toen al vast, maar er was een nieuwe jonge groep opgestaan, waar vriendschap en plezier hoog in het vaandel wordt gedragen . 

Het seizoen 2013-2014 zou een hoogtepunt worden in de geschiedenis van de Stormvogels. Onderleiding van Patrick Rondags werd zowel de eerste als de tweede ploeg kampioen. De eerste ploeg deed dit zelfs zonder maar één wedstrijd te verliezen. De promotie naar 3de provinciale was een feit.

Rosmeer Kampioen

Ondanks een goede start van het nieuwe seizoen (2014-2015), besloot Patrick Rondags om te stoppen. Na beraadslaging door het bestuur werd besloten om Kenneth Martens aan te stellen als speler-trainer. De Stormvogels wisten nog wel enkele mooie resultaten te boeken, maar uiteindelijk sloten ze de competitie af in de middenmoot. Het hoofddoel was immers al bereikt: handhaving in derde provinciale.

Een seizoen later (seizoen 2015-2016) piekte Rosmeer opnieuw. Ondanks een mindere start (2 op 12) wist Rosmeer er toch een fantastisch seizoen van te maken. Iedere ploeg ging na de winterstop voor de bijl, uitgezonderd kampioen Thor Hasselt, en dat zorgde ervoor dat de Stormvogels aan het einde van de competitie op een knappe derde plaats eindigde, met het daarbijhorende ticket om deel te nemen aan de promotie-eindronde. Na een goede prestatie bleek de dubbele confrontatie met FC Eksel er teveel aan. Net geen kers op de taart, maar ondanks alles toch alleen maar tevreden gezichten.

Seizoen 2016-2017. Wat het seizoen van de bevestiging moest worden, draaide uit op een catastrofe. De Stormvogels kwamen een barslechte competitiestart niet meer teboven. Rosmeer bleef vechten, maar uiteindelijk viel op de allerlaatste speeldag het keiharde verdict. De Stormvogels speelden troosteloos gelijk in Kortessem en degradeerden opnieuw naar vierde provinciale. 

Een seizoen later (2017-2018) had Rosmeer maar één doel: opnieuw promoveren naar derde provinciale. Kampioen worden of promoveren via de eindronde: het maakte niet uit, zolang de promotie maar binnen was! Rosmeer denderde doorheen de reeks en niemand twijfelde over de kwaliteiten van deze groep. Tot Rosmeer plots minder begon te voetballen. Nog maar bij enkele momenten mooi voetbal, maar dat was slechts een schim van de manier waarop iedereen Rosmeer loofde. Uiteindelijk liet Rosmeer op de voorlaatste speeldag, na 32 speeldag ongeslagen aan de kop van de competitie, de titel liggen op eigen terrein tegen het laaggeklasseerde Hoeselt B. Via promotie moest het dan gebeuren. Een dubbele confrontatie tegen Houthalen VV, misschien wel de beste ploeg van alle ploegen die deelnemen aan de eindronde. Op eigen veld kregen beide ploegen een resem kansen, maar uiteindelijk bleef het 0-0. Een uitslag waar de Stormvogels uiteindelijk tevreden mee moesten zijn, want Houthalen mistte halverwege de tweede helft nog een strafschop. In de terugwedstrijd kwam Rosmeer al snel op achterstand. Maar na doelpunten van Kevin Cuypers en Michael Rutten sleepten de Stormvogels er een 2-2-gelijkspel uit de brand. Op basis van uitdoelpunten promoveerden de Stormvogels dus onmiiddellijk opnieuw naar de derde provinciale. 

Image may contain: 15 people, including Cedric Hamal, people smiling

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36

Wedstrijden

Programma competitie:
Zat. 01/09/2018 (res):
Rosmeer - Vliermaal 2-1
 
Zon. 02/09/2018 (1ste):
Vliermaal - Rosmeer 1-1
 
Zat. 08/09/2018 (res):
Habo - Rosmeer 1-2
 
Zon. 09/09/2018 (1ste):
Rosmeer - Habo 1-2
 
Zat. 15/09/2018 (res):
Rosmeer - Membruggen 2-3
 
Zon. 16/09/2018 (1ste):
Membruggen - Rosmeer 

 

Bekijk het volledige overzicht op: Kalender en uitslagen.

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36

Rangschikking 1ste ploeg

    ptn.
1 Herk Sport 3
2 Habo SK 3
3 Godsheide 3
4 Nieuwerkerken 3
5 Vechmaal 3
6 Herderen-Millen 3
7 Stevoort 3
8 Rosmeer 1
9 Vliermaal 1
10 HO Heide 0
11 Kortessem 0
12 Membruggen 0
13 Moelingen 0
14 Diepenbeek 0
15 Rutten 0
16 Kesselt 0
Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36

Rangschikking 2de ploeg

    ptn.
1 Nieuwerkerken 6*
2 Godsheide 3
3 Stevoort 3*
4 Herk Sport 3
5 HO Heide 3
6 Rosmeer 3
7 Herderen-Millen 3*
8 Kortessem 1
9 Vechmaal 1
10 Diepenbeek 1
11 Habo SK 1
12 Rutten 0
13 Vliermaal 0
14 Kesselt 0
15 Membruggen 0
16 Moelingen 0*

Stand na 1 wedstrijd

* = wedstrijd meer gespeeld

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36

Adres

Kerkstraat 1a
3740 Rosmeer (Bilzen)
(Route)

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/d/stormvogelsrosmeer.be/httpd.www/new/templates/stormvogelsrosmeer2016v6/html/modules.php on line 36

Blijf verbonden!

Afbeeldingsresultaat voor facebook logoAfbeeldingsresultaat voor instagram logo